Gjutjärnskaminer
Gjutjärn är ett vackert och robust material med värmelagrande förmåga. Våra gjutjärnskaminer är moderna, lättskötta och har ett effektivt konvekstionssystem. Oavsett vilken gjutjärnskamin du väljer får du en nätt och robust kamin som sprider skön värme. Vem älskar inte gjutjärn? Detta formbara, kraftfulla och vackra material har använts till så många bruksföremål genom vår historia. Det som ska vara riktigt stabilt, starkt och tungt tillverkas i gjutjärn – brunnslock och mormors stekpanna, till exempel. Detta är traditionen bakom Conturas tuffa och moderna gjutjärnskaminer, designade av unga svenska formgivare. Våra kaminer i gjutjärn har effektivt konvektionssystem som sprider värmen i ditt hem och vissa modeller kan även utrustas med kokplatta. Vilken gjutjärnskamin du än väljer får du en liten och robust kamin som visar mycket av elden och värmer länge, länge.
Contura 51
Effekt:   3-7 kW Verkningsgrad:   81% 
Värmer:   upp till 120 kvm Höjd:   825 mm 
Bredd:   495 mm Djup:   420 mm 
Vikt:   128 kg Färg:   Svart 
Vedlängd:   35 cm 
Contura 51 är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft. Med fyra justerbara ben står kaminen stadigt på alla golv. Det läckra handtaget är kromat som standard men kan fås i svart som på bilden.
Contura 52
Effekt:   3-7 kW Verkningsgrad:   81% 
Värmer:   Upp till  120 kvm Höjd:   825 mm 
Bredd:   495 mm Djup:   420 mm 
Vikt:   135 kg Färg:   Svart 
Vedlängd:   35 cm 
Denna gjutjärnskamin är formgiven av svenska Myra. Med sin raka former och täckta sidor finner den sin plats både i den moderna stilen och i den mer lantliga. Gjutjärnskaminen har varmluftsutsläpp på båda sidorna och hela översidan fungerar som en kokplatta. Leveraras med läckert kromat handtag.
Contura 54
Effekt:   3-7 kvm Verkningsgrad:   81% 
Värmer:   Upp till 120 kvm Höjd:   825 mm 
Bredd:   550 mm Djup:   455 mm 
Vikt:   149 kg Färg:   Svart 
Vedlängd:   35 cm 
Contura 54 har hela sidor med justerbara fötter för stabilitet på alla underlag. Kaminen har fräckt bågformad baksida som ger ett modernare intryck. Gjutjärnskaminerna från Contura kan anslutas till skorstensmur direkt från baksidan eller till Premoduls rostfria skorsten.